Stylová a praktická džezva o objemu 440 ml s nerezovou pokličkou je určena pro přípravu tradiční kávy ve východním stylu. Díky vysoce kvalitní nerezové oceli a elegantnímu provedení se stane nepostradatelným pomocníkem ve vaší kuchyni. Ideální pro přípravu 3–4 šálků lahodné a aromatické kávy.
Džezva Kamille je vyrobena z odolné nerezové oceli se saténovou a zrcadlovou povrchovou úpravou, která zajišťuje moderní vzhled a dlouhou životnost. Praktická nerezová poklička napomáhá rychlejšímu ohřevu a chrání nápoj před nečistotami. Rukojeť z nerezové oceli je ergonomicky tvarovaná a příjemná na manipulaci. Konvice je vhodná pro plynové, elektrické a sklokeramické sporáky, není ale určena pro indukci.
Parametry
Objem: 440 ml
Výška: 9,1 cm
Průměr nádoby: 9,5 cm
Průměr s konví: 10,7 cm
Délka s rukojetí: 21 cm
Materiál: nerezová ocel (džezva, víčko, rukojeť)
Povrchová úprava: satén/zrcadlo
Vhodná na: plynové, elektrické a sklokeramické sporáky (nevhodná pro indukci)
Údržba: doporučeno ruční mytí jemným prostředkem po vychladnutí
Specifikace
kvalitní nerezová ocel s odolnou povrchovou úpravou
poklička pro pohodlnější a čistší přípravu kávy
ergonomická rukojeť zajišťující bezpečný úchop
ideální pro 3–4 malé šálky kávy
vhodná i pro ohřev čaje nebo mléka
snadno se čistí a udržuje
Jak uvařit kávu:
Nalijte kávu do konvice, přidejte cukr a (volitelně, dle vašich chuťových preferencí) koření a poté zalijte vodou dle uvedeného poměru + další půl šálku.
Konvici postavte na oheň a vařte, dokud se neobjeví pěna (káva se „vyšplhá"). Nenechte kávu vařit!
Poté konvici sejměte z plotny a počkejte, až káva ustane, a poté ji znovu zahřívejte, dokud se neobjeví pěna.
Celý postup opakujte celkem třikrát a poté nálev nalijte do šálků. Můžete to udělat přes sítko, abyste odstranili sedlinu.