Velká a praktická džezva o objemu 1,1 litru je ideálním pomocníkem pro přípravu tradiční turecké kávy i ohřev jiných nápojů. Díky modernímu žulovému povlaku a pohodlné bakelitové rukojeti je příprava kávy jednoduchá, rychlá a bezpečná.
Džezva Kamille je vyrobena z kvalitní uhlíkové oceli s nepřilnavým žulovým povlakem, který zaručuje odolnost, snadné čištění a elegantní vzhled. Ergonomická rukojeť z bakelitu zůstává chladná na dotek a poskytuje bezpečný a pohodlný úchop. Praktický výlevkový otvor usnadňuje nalévání bez rozlití. Díky objemu 1,1 l je vhodná pro přípravu více porcí kávy najednou – ideální řešení pro rodinu nebo návštěvy.
Parametry
Objem: 1100 ml
Výška: 13 cm
Průměr nádoby: 12,7 cm
Materiál nádoby: uhlíková ocel s nepřilnavým žulovým povlakem
Materiál rukojeti: bakelit (chladný na dotek)
Vhodné do myčky nádobí
Typ sporáků: plynové, elektrické, sklokeramické (nevhodné pro indukci)
Specifikace
nepřilnavý žulový povlak pro snadnou údržbu a delší životnost
velký objem vhodný pro 6–8 šálků kávy
praktické nalévací hrdlo proti rozlití
univerzální využití – káva, čaj, mléko či jiné teplé nápoje
elegantní provedení vhodné i pro servírování
ergonomická rukojeť zajišťující bezpečné použití
Jak uvařit kávu:
Nalijte kávu do konvice, přidejte cukr a (volitelně, dle vašich chuťových preferencí) koření a poté zalijte vodou dle uvedeného poměru + další půl šálku.
Konvici postavte na oheň a vařte, dokud se neobjeví pěna (káva se „vyšplhá"). Nenechte kávu vařit!
Poté konvici sejměte z plotny a počkejte, až káva ustane, a poté ji znovu zahřívejte, dokud se neobjeví pěna.
Celý postup opakujte celkem třikrát a poté nálev nalijte do šálků. Můžete to udělat přes sítko, abyste odstranili sedlinu.